Δεκάλεπτα μαθήματα ζωής για παιδιά : 52 διασκεδαστικά και απλά μαθήματα και δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να διδάξετε στα παιδιά σας ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, αγάπη και άλλες σημαντικές αξίες : ένα βιβλίο που θα σας εμπνεύσει να γίνετε καλύτεροι γονείς - Miller, Jamie C. (Ψυχολογία. Ανατροφή του παιδιού, 2004)
Ένα παιδί λέει, "'Ακουσα και ξέχασα, είδα και θυμάμαι, έκανα και κατάλαβα". Το "Δεκάλεπτα μαθήματα ζωής για παιδιά", είναι ένα βιβλίο για να βλέπεις και να κάνεις· ένα βιβλίο που δίνει στους γονείς την ικανότητα να διδάξουν στα παιδιά τους τις ανεκτίμητες αρχές της ειλικρίνειας, της εμπιστοσύνης, της αγάπης και άλλες πολλές αξίες. Τα παιδιά θ' ανακαλύψουν τον πραγματικό εαυτό τους καθώς θα συμμετέχουν σε διασκεδαστικές δραστηριότητες. Τα παιχνίδια μπορούν να γίνουν με οποιαδήποτε σειρά, με πολύ λίγο προγραμματισμό κι ελάχιστες προμήθειες - κοινά αντικείμενα που υπάρχουν πάντα μέσα στο σπίτι, οδοντογλυφίδες, σπάγκος, κέρματα, μήλα. Μερικά μπορούν να παιχτούν σε μια διαδρομή με το αυτοκίνητο, και άλλα να γεμίσουν ένα οικογενειακό βράδυ. Οι δραστηριότητες των "Δεκάλεπτων μαθημάτων ζωής για παιδιά" δεν δημιουργούν μόνο μια ζεστή κι ευχάριστη ατμόσφαιρα οικογενειακής σύμπνοιας, αλλά επηρεάζουν θετικά και μονίμως τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν.