Παιχνίδια που παίζουν οι άνθρωποι : η ψυχολογία των ανθρωπίνων σχέσεων - Berne, Eric (Δίοδος, 1999)
Όλοι παίζουμε παιχνίδια κάθε φορά που συναναστρεφόμαστε έναν άλλο άνθρωπο. Η φύση τους κάθε φορά εξαρτάται τόσο από την περίσταση όσο και από το πρόσωπο που έχουμε απέναντί μας. Το κλασικό αυτό βιβλίο του ψυχιάτρου Eric Berne είναι ό,τι πιο προσιτό και διεισδυτικό γράφτηκε ποτέ γι' αυτά τα παιχνίδια - για τα μοτίβα συμπεριφοράς και τα κρυμμένα αισθήματα που αποκαλύπτουν. Στις σελίδες του αναλύονται τα υποβόσκοντα κίνητρα πίσω από τις σχέσεις μας και διερευνώνται οι ρόλοι που προσπαθούμε ή αναγκαζόμαστε να παίξουμε κάθε φορά. Το βιβλίο αυτό θα σας δώσει το κλειδί: • για να αποκωδικοποιήσετε τόσο τη δική σας ψυχολογία όσο και την ψυχολογία των άλλων, • για να γίνετε πιο ξεκάθαροι, πιο αποτελεσματικοί και να αναπτύξετε το ομαδικό σας πνεύμα Βιβλίο-σταθμός στην κατανόηση των ανθρώπινων σχέσεων Διεθνές μπεστ σέλερ Περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως