Στο καρφί και στο πέταλο : χρονογραφήματα - Ψαθάς, Δημήτρης, 1907-1979 (Άπαντα Δημήτρη Ψαθά, 2000)
Στον τόμο αυτό περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά και διαχρονικά χρονογραφήματα του Δημήτρη Ψαθά που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα "Τα Νέα", στην καθημερινή του στήλη "Εύθυμα και Σοβαρά", κατά την περίοδο 1946-1970. Έχει εμπλουτιστεί με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα, με προσωπικότητες από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο, αναβιώνοντας με τον τρόπο αυτό το κλίμα μιας ολόκληρης εποχής, εποχής που σφράγισε με το καθημερινό του χρονογράφημα ο Δημήτρης Ψαθάς.