Στη χώρα των μυλόρδων : η εύθυμη και η σοβαρή Αγγλία - Ψαθάς, Δημήτρης, 1907-1979 (Άπαντα Δημήτρη Ψαθά, 1997)
Ο Ψαθάς καταγράφει με τον δικό του, απαράμιλλο τρόπο τις εντυπώσεις του. Από τα εγγλέζικα φαγητά ως τα κοκτέιλ πάρτυ με τα ατέλειωτα "χάου ντου γιου ντου", από τις ερωτικές περιπτύξεις στο Χάιντ Παρκ ως τα... κομμένα κεφάλια του Πύργου του Λονδίνου και από τον ξεπεσμό της αριστοκρατίας της άλλοτε κραταιάς κοσμοκράτειρας ως τη σκληρή, άγρια ζωή των ανθρακωρύχων, ξέροντας πότε και πού θα γίνει σοβαρός και χειριζόμενος στα κομμάτια του τον διάλογο όπως μόνον εκείνος ήξερε. Άλλο ένα βιβλίο που, συνοδευμένο από τα επίσης ανεπανάληπτα σκίτσα του Φωκίωνα Δημητριάδη, καταγράφει την εποχή του Ψαθά και μας κάνει να τον νοσταλγούμε...". "Γιώργος Δ. Σαρηγιάννης, "Τα Νέα" 24.10.1997"