Όταν βρέχει τα χελιδόνια πετούν χαμηλά : μυθιστόρημα - Κλυνν, Χάρρυ (Καστανιώτης, 2003)
Ένα ένα τα μέλης της "20 Μάη" πέφτουν στα χέρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Είκοσι οχτώ άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από το 1975, που έκανε την εμφάνισή της η επαναστατική οργάνωση "φάντασμα". Ολόκληρη ο χώρα ζει στο ρυθμό των συλλήψεων. Ο Παναγιώτης Δεδέογλου, επιχειρησιακό στέλεχος της οργάνωσης, παρακολουθεί με αγωνία τις συλλήψεις των συντρόφων του, περιμένοντας να έρθει και η δική του σειρά. Έρχεται όμως "μήνυμα", μέσω ενός προσώπου που δε θα διανοείτο ποτέ ότι έχει σχέση με την οργάνωση. Ποιοι είναι τελικά οι εγκέφαλοι που στήνουν σιγά σιγά γύρω του αυτό το εφιαλτικό σκηνικό; Σε τι αποσκοπούν; Ο Δεδέογλου δε θα μάθει τίποτα παραπάνω για την οργάνωση απ' όσα του είχαν επιτρέψει να ξέρει. Απλώς το συνέδριο της Χαλκιδικής έρχεται να επιβεβαιώσει την υποψία του ότι ο Μιχάλης Ρούσσος, στενός συνεργάτης του αείμνηστου ιδρυτή και αρχηγού του κόμματος των "Νέων Σοσιαλιστών", Αλέξανδρου Αποστόλου, είναι ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα σ' αυτό το εφιαλτικό παιχνίδι, ο πραγματικός αρχηγός της οργάνωσης. Είναι όμως στην πραγματικότητα έτσι τα πράγματα; Η τελευταία επιχείρηση του Δεδέογλου θα μας επιτρέψει άραγε να μάθουμε αν η "αποστολή" του αυτή ήταν τελικά "εντολή" ή πράξη εξιλέωσης;