Έγκλημα στην Κοπεγχάγη : μυθιστόρημα - Βασιλικός, Βασίλης, 1934- (Ελληνική λογοτεχνία : Έργα Βασίλη Βασιλικού, 2004)
Μια πραγματική ιστορία, που συνέβη στις αρχές της δικτατορίας, στη Δανία, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Μ., που βρέθηκε «αυτοκτονημένος» στο δεξί κρόταφο ενώ ήταν αριστερόχειρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τους Έλληνες της Αντίστασης, τις μυστικές υπηρεσίες της CIA και του ATO, που ο συγγραφέας του «Ζ» μας περιγράφει με τον τρόπο του αστυνομικού μυθιστορήματος, με τη γνώριμη μεστή γραφή του.