Διαφυλικές σχέσεις. Τόμος Β΄ : εισηγήσεις στο σεμινάριο κατάρτισης εκπαιδευτικών στελεχών σε θέματα σεξουαλικής αγωγής και ισότητας - Γιαννίτσας, Νικόλαος Δ.; Καραθανάση-Κατσαούνου, Αρετή; Μπεζεβέγκης, Ηλίας Γ.; Παρασκευόπουλος, Ιωάννης Ν. (Ελληνικά Γράμματα, 1998)
Ισότητα των δύο φύλων Ο παρών τόμος περιλαμβάνει εξήντα έξι από τις διαλέξεις-εισηγήσεις διακεκριμένων Ελλήνων ακαδημαϊκών-ερευνητών, οι οποίες έγιναν στα πλαίσια του 2ήμερου Ανοικτού Κοινοτικού Συμποσίου των Διαφυλικών Σχέσεων. Το συμπόσιο αυτό οργανώθηκε από τον Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού και πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Απριλίου 1991 στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι διαλέξεις-εισηγήσεις αυτές έχουν καταχωριστεί σε δέκα κεφάλαια-θεματικές ενότητες και καλύπτουν όλες τις διάφορες βασικές πλευρές των διαφυλικών σχέσεων: ιστορική-φιλοσοφική, ιατρική-βιολογική, διαπροσωπική-κοινωνική, θυμική-ψυχολογική και παιδαγωγική-εκπαιδευτική. Ο τόμος αυτός είναι συνέχεια του τόμου με τίτλο "Διαφυλικές σχέσεις" (έκδοση Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 1995). Οι δύο αυτοί τόμοι αποτελούν βασικό βοήθημα για όσους ασχολούνται με τα θέματα της σεξουαλικής αγωγής και της ισότητας των δύο φύλων.