Συνωμοσίες, σενάρια και μυστικά της 11ης Σεπτεμβρίου - Brockers, Mathias (Ντοκουμέντα και μαρτυρίες, 2003)
Το βιβλίο αυτό, από την έκδοσή του τον Σεπτέμβριο του 2002 στη Γερμανία, πούλησε σε τρεις μήνες περισσότερο από εκατό χιλιάδες αντίτυπα. Η ελληνική μετάφραση έγινε από την 11η, επαυξημένη με νέα στοιχεία, έκδοση. Πρόκειται για το βιβλίο των "αποριών" σχετικά με το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη. Ο συγγραφέας ξετυλίγει το κουβάρι των πληροφοριών και φέρνει στην επιφάνεια όλο το πλέγμα των αντιφάσεων που καλύπτουν αυτή την υπόθεση. Με τα στοιχεία που παραθέτει αμφισβητούνται όχι μόνο η επίσημη εκδοχή "περί Μπιν Λάντεν", αλλά και ο μύθος της "παρθενογένεσης" της φονταμενταλιστικής ισλαμικής τρομοκρατίας ή η θεωρία περί του "αναπάντεχου" πλήγματος της 11ης Σεπτεμβρίου.