Η άλλη όψη - Pilcher, Rosamunde, 1924-2019 (Ωκεανίδα, 2004)
Η Έμα Λίτον δεν μπορούσε να βρει άκρη με τη ζωή της αν δεν ξεκαθάριζε ποια ακριβώς ήταν η θέση της στην καρδιά του πατέρα της, του ζωγράφου Μπεν Λίτον. Eίχε πάει σχολείο στην Ευρώπη από δεκατεσσάρων χρονών, έπειτα βρήκε δουλειά στο Παρίσι, αλλά συνεχώς αναρωτιόταν τι έκανε ο διάσημος πατέρας της πότε στην Ιαπωνία, πότε στην Αμερική, πότε στο σπιτάκι τους στην Κορνουάλη. Ακόμα κι όταν γνώρισε τον Ρόμπερτ Μόροου, το γοητευτικό γκαλερίστα, και ξανασυναντήθηκε με τον ετεροθαλή αδερφό της, πάλι ένιωθε την ανάγκη να βρει την αλήθεια για το παρελθόν της. Ίσως όμως η Έμα καταλάβαινε, έστω κι αργά, ότι εκείνο που έπρεπε να μάθει ήταν η αλήθεια για τον εαυτό της κι ότι το πρώτο βήμα στην αγάπη είναι ν' αφήνεις τον άλλο ελεύθερο.