Τροία : μυθιστόρημα - Geras, Adele (Ελληνικά Γράμματα, 2004)
Χρησιμοποιώντας την άφταστη συγγραφική της δεινότητα, η Αντέλ Γκέρας πλέκει υπέροχα μια πιστευτή ιστορία όπου οι θεοί κινούνται ανάμεσα στους ανθρώπους και μια αρχαία πόλη ξαναγυρνά στη ζωή.