Βασική ανόργανη χημεία - Κλούρας, Νικόλαος Δ. (Τραυλός Π., 2002)
Το παρόν βιβλίο αναφέρεται στις βασικές αρχές της Ανόργανης Χημείας. Με τα κύρια σημεία των θεμάτων του δοσμένα υπό μορφή ερώτησης-απάντησης επιδιώκει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή του αναγνώστη ενώ ταυτόχρονα τον "αναγκάζει" κατά κάποιον τρόπο να αυτενεργήσει. Η όλη προσπάθεια υποβοηθείται από πληθώρα σχημάτων, γραφικών παραστάσεων, παραδειγμάτων και πρακτικών εφαρμογών. Μια σειρά επιλεγμένων ασκήσεων στο τέλος κάθε κεφαλαίου θέλει να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της προσπάθειας για κατανόηση της ύλης.