Το ολοήμερο νηπιαγωγείο στην Ελλάδα και σε 12 άλλες χώρες - Ντολιοπούλου, Έλση (Ελληνικά Γράμματα, 2003)
Το ολοήμερο νηπιαγωγείο αποτελεί πλέον έναν επιτυχημένο θεσμό στη χώρα μας. Το παρόν βιβλίο, ανταποκρινόμενο στη συνεχή διεύρυνση και καθιέρωση του θεσμού αυτού, επιδιώκει να προσφέρει μια πλήρη εικόνα των σημερινών τάσεων και των μελλοντικών προοπτικών του. Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή εξετάζεται η εξέλιξη του ολοήμερου νηπιαγωγείου στην Ελλάδα καθώς και η λειτουργία του σε τέσσερις Περιφέρειες Σχολικού Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής (41η Έβρου, 16η Θεσσαλονίκης, 20ή Κρήτης και 35η Πέλλας), με έμφαση στα καίρια προβλήματα που ανέκυψαν κατά το πρώτο στάδιο εφαρμογής του και στις παρεμβάσεις που έγιναν για την άμβλυνση ή επίλυσή τους. Στη συνέχεια παρουσιάζεται ο θέσμος του ολοήμερου νηπιαγωγείου σε 12 άλλες χώρες (Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Δανία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Καναδάς, Κορέα, Σουηδία, Τουρκία και Φινλανδία) στο γενικότερο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους συστήματος για την προσχολική ηλικία. Η σφαιρική κάλυψη του θεσμού του ολοήμερου νηπιαγωγείου και η δυνατότητα σύγκρισης της λειτουργίας του σε διάφορες χώρες καθιστούν το παρόν βιβλίο ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, νηπιαγωγούς -ιδιαίτερα ολοήμερων νηπιαγωγείων-, σχολικούς συμβούλους αλλά και γονείς, καθώς επίσης για ερευνητές που ενδιαφέρονται για την προσχολική αγωγή και κυρίως για το συγκεκριμένο θεσμό.