Γνωστική ψυχολογία, γνωστική νευροεπιστήμη και εκπαιδευτική πράξη. Τόμος Δ΄ : μοντέλο επεξεργασίας πληροφοριών - Κολιάδης, Εμμανουήλ Α. ([χ.ό.], 2002)
Στον Δ τόμο της σειράς "Σύγχρονες Ψυχολογικές Θεωρίες", γίνεται διεξοδική αναφορά στο Μοντέλο Επεξεργασίας των Πληροφοριών, το οποίο αποτέλεσε το κυρίαρχο θεωρητικό ερευνητικό παράδειγμα της Γνωστικής Ψυχολογίας ύστερα από την επίδραση κατά κύριο λόγο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και των σύγχροων νευροβιολογικών ερευνών της Γνωστικής Νευροεπιστήμης.