Ο Σπύρος Λούης και οι πρώτοι ολυμπιακοί αγώνες - Πούλος, Κώστας (Παπαδόπουλος, 2003)
Μια αναδρομή στο παρελθόν των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 και στον πρώτο Έλληνα Ολυμπιονίκη: τον Σπύρο Λούη. Το μεγαλείο της προσπάθειας συγκρότησης των αγώνων, από ένα έθνος στα δύσκολα χρόνια της αναγέννησής του.