Το σπιτάκι στο λιβάδι - Παπαδιαμάντης, Αλέξανδρος, 1851-1911 (Τα ελληνικά, 2003)
Η βροχή δεν έλεγε να σταματήσει και το νερό ανέβαινε, όλο ανέβαινε κάτω στο Ποτόκι. Το σπιτάκι στο λιβάδι κινδύνευε, κι οι δυο γυναίκες που έμεναν μέσα σταύρωναν ανήσυχες τα χέρια. Ξαφνικά φάνηκε ο Μανόλης απάνω στο άλογό του... (από το περιεχόμενο του βιβλίου).