Τα παιδιά στην αρχαία Ελλάδα - Tames, Richard (Ο κόσμος των αρχαίων ελλήνων, 2003)
Τι θέλετε να μάθετε για τη ζωή των παιδιών στην αρχαία Ελλάδα; Τι παιχνίδια έπαιζαν; Τι μάθαιναν στο σχολείο; Πόσο διαφορετική ήταν η ζωή τους από αυτή των σημερινών παιδιών; Ανακαλύψτε τις απαντήσεις διαβάζοντας για "Τα παιδιά στην αρχαία Ελλάδα". Μάθετε αυτά που γνωρίζουμε για τη ζωή των παιδιών εκείνη την εποχή και, μέσω της εξέτασης ιστορικών στοιχείων, πώς αυτές οι πληροφορίες έφτασαν σ' εμάς. Η σειρά "Ο κόσμος των αρχαίων Ελλήνων" προσφέρει στους νεαρούς αναγνώστες την ευκαιρία να γνωρίσουν την αρχαία Ελλάδα. Το κάθε βιβλίο εστιάζει σ' ένα συγκεκριμένο θέμα, ερευνώντας τη ζωή αυτών των γοητευτικών ανθρώπων και ζωντανεύοντας τις ιδέες, τις πεποιθήσεις και τις εμπειρίες τους. Το κάθε βιβλίο της σειράς περιλαμβάνει: Ανάλυση των αρχαιολογικών εργασιών σε συγκεκριμένες τοποθεσίες για να φανεί πώς μπορούμε να μάθουμε για τους αρχαίους πολιτισμούς. Πληθώρα πηγών (κειμένων και εικόνων) που επιτρέπουν στους αναγνώστες να ανακαλύψουν πώς ερμηνεύουμε το παρελθόν. Ένα χρονολογικό πίνακα που βοηθά τους αναγνώστες να τοποθετήσουν τα γεγονότα και τους ανθρώπους της αρχαίας Ελλάδας στις σωστές χρονικές περιόδους.