Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά - Καππάτου, Αλεξάνδρα Α. (Μοντέρνοι Καιροί, 2003)
Αναρωθηθήκατε ποτέ αν το παιδί σας είναι πραγματικά ευτυχισμένο; Έχετε σκεφτεί τις θεμελιώδεις ανάγκες του; Επικοινωνείτε μαζί του εποικοδομητικά; Σας μιλά για ό,τι το απασχολεί; Καλύπτετε τις συναισθηματικές ανάγκες του; Όποια κι αν είναι η απάντησή σας σε αυτά και άλλα ερωτήματα, το νέο βιβλίο της έγκριτης ψυχολόγου-παιδοψυχολόγου Α. Καππάτου έρχεται να γίνει ανεκτίμητος σύμβουλος της καθημερινότητάς σας και να σας δείξει πώς μπορείτε να κάνετε το παιδί σας πιο χαρούμενο, ευτυχισμένο και δημιουργικό. Γραμμένο με πολύ απλά λόγια, για να γίνει κατανοητό από όλους, το βιβλίο αυτό προσπαθεί να αναλύσει τα προβλήματα και τις δυσκολίες που προκύπτουν σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης του παιδιού -από τη στιγμή που είναι βρέφος μέχρι την περίοδο που προηγείται της εφηβείας- προτείνοντας εφικτές και εφαρμόσιμες λύσεις. Οι φόβοι, το άγχος, η επιθετικότητα, το πείσμα, ο θάνατος, οι ασθένειες, η επίδραση των άσχημων γεγονότων στο παιδί, όπως ο πόλεμος ή ο σεισμός, οι κακές συνήθειες, η σεξουαλικότητα, οι φιλικές σχέσεις και η ζήλια των παιδιών, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που αγγίζει με μοναδική ευαισθησία η συγγραφέας, ευελπιστώντας να βοηθήσει όχι μόνο τους γονείς, αλλά και οποιονδήποτε ασχολείται με παιδιά.