Οδηγός φυτοπροστασίας : ασθένειες φυτών, καταπολέμηση, φυτοφάρμακα, τρόποι χρήσεως, βιολογική καταπολέμηση, εταιρίες παραγωγής και εμπορίας - Δαρμής, Ιάκωβος (Ψύχαλος, 1991)
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πολύ χρήσιμη κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην ενημέρωση των τεχνικών, και προοδευτικών καλλιεργητών, γύρω από τ' αυξανόμενα προβλήματα που προκύπτουν με την επέκταση της χρήσης των παρασιτοκτόνων, που πολλές φορές λόγω κακής εφαρμογής συντελούν και στη μείωση ακόμα της παραγωγής αντί στην αύξησή της. Για το λόγο αυτό στο βιβλίο «Οδηγός Φυτοπροστασίας» προσπαθήσαμε να δώσουμε μερικά τεχνικά στοιχεία για μια σωστότερη καταπολέμηση των εχθρών της παραγωγής, με τη χρησιμοποίηση των κυκλοφορούντων φυτοφαρμάκων, από τη σπορά μέχρι τη συγκομιδή, χωρίς ποιοτικές διακρίσεις μεταξύ τους, σε συνδυασμό με τη βιολογική καταπολέμηση και των λοιπών μεθόδων φυτοπροστασίας που εφαρμόζονται σήμερα.