Το πανηγύρι του Μικέ - Lindgren, Astrid Ericsson, 1907-2002 (Κίτρινο καράβι ;, 1989)
Ακάθεκτος αλλά και ακαταμάχητος, ο μικρός Μικές συνεχίζει τις σκανταλιές του. Στο βιβλίο αυτό, περιλούζει τον πατέρα του με πηχτή, πέφτει σαν μετεωρίτης σε μια γαβάθα με χυμό από βατόμουρα, όσο για το τι κάνει στο περίφημο πανηγύρι του Βίμερμπι, ε, αυτό πια, δεν περιγράφεται! Πώς λοιπόν, αυτός ο μικρός πια, δεν περιγράφεται! Πώς λοιπόν, αυτός ο μικρός διαβολάκος να μην είναι γνωστός σ' όλο το χωριό και αγαπητός σ'' όλα τα παιδιά του κόσμου;