Ο Μικές ξανάρχεται - Lindgren, Astrid Ericsson, 1907-2002 (Κίτρινο καράβι ;, 1989)
Ο σκανταλιάρης αλλά αξιαγάπητος Μικές ξεπερνά τον εαυτό του: βάζει φωτιά μ'' ένα φακό στο καπέλο της παπαδιάς, αναλαμβάνει με πολύ ανορθόδοξο τρόπο να βγάλει το πονεμένο δόντι της Λίνας και καταφέρνει να κάνει τύφλα στο μεθύσι ένα γουρουνάκι, έναν κόκορα κι όλες τις κότες του κτήματος. Αλλά, εκτός απ'' όλες τις σκανταλιές, κάνει και κάτι πολύ σπουδαίο: με κίνδυνο της ζωής του, σώζει από το θάνατο το φίλο του, τον Άλφρεντ. Γι'' αυτό και γι'' άλλα πολλά, ο Μικές, παρ'' όλες τις σκανταλιές του, θα γίνει κάποτε ο πρόεδρος του χωριού του.