Αγριλιά - Καραγιάννη, Ευδοκία (Απο το μύθο στην ιστορία, 2003)
Στο μυθιστόρημα αυτό παρακολουθούμε την προετοιμασία των αθλητών και τη διεξαγωγή των αγώνων στην Ολυμπία. Δραματικά και απρόοπτα γεγονότα συμβαίνουν και ανατρέπονται οι προβλέψεις για το ποιος θα κερδίσει το στεφάνι από "γλαυκόχρωμη ελιά" και... το χέρι της Ανθούσας, της δεκαεξάχρονης κόρης του ελλανοδίκη Κλεογένη.