Το ωραιότερο τραγούδι και άλλες ιστορίες - Μπενέκος, Αντώνης Π. (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 2004)
Οι ιστορίες του βιβλίου είναι παρμένες από τη σύγχρονη εποχή, με ήρωες όλους εμάς και τα ζώα που μας συντροφεύουν. Παρουσιάζουν τις μεγάλες αλλαγές που έφερε στη ζωή μας η τεχνική πρόοδος, με τα καλά και τα κακά της, αρχίζοντας από την εγκατάλειψη της υπαίθρου και φτάνοντας στη μαζική συγκέντρωση στις τσιμεντουπόλεις. Παρόλα αυτά, όλες μαζί συνθέτουν έναν ύμνο στη ζωή, τη χαρά, την αγάπη.