Καλημέρα, Ελπίδα - Βαρελλά, Αγγελική, 1930- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή κύκνοι, 2003)
Η Αλεξανδρινή και η Ελπίδα, συμμαθήτριες στο Διδασκαλείο του Αρσακείου, βρίσκουν η μία στην άλλη ένα κομμάτι του εαυτού τους και μια μεγάλη φιλία σημαδεύει τη ζωή τους. Ζουν τέσσερα χρόνια με συγκλονιστικές αλλαγές, με γεγονότα σημαντικά για τις ίδιες και την Ελλάδα, στο ιστορικό πλαίσιο της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Αλεξανδρινή από το Παρίσι και η Ελπίδα από την Αθήνα θα βιώσουν με δυναμισμό αυτό το μεγάλο, θαυμαστό συμβάν.