Διαβήτης = Mayo clinic on managing diabetes : όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την πρόληψη, τις επιπλοκές και την αντιμετώπιση του διαβήτη - Collazo-Clavell, Maria (Mayo clinic, 2003)
Η επιτυχής ρύθμιση του διαβήτη και η μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισής του σε περίπτωση προδιάθεσης είναι απαραίτητα για μια παραγωγική και γεμάτη ενέργεια ζωή. Αυτό που απαιτείται είναι συνεργασία με το γιατρό και πειθαρχία στο συνιστώμενο καθημερινό πρόγραμμα. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, που βασίζεται στην εμπειρία των γιατρών της Κλινικής Mayo, θα βρείτε έγκυρες, κατανοητές και εύκολες οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το διαβήτη, εξασφαλίζοντάς σας καλύτερη ποιότητα ζωής. Γιατί το καλύτερο όπλο απέναντι στο διαβήτη είναι η γνώση. Στις σελίδες του βιβλίου Διαβήτης θα βρείτε μεταξύ άλλων: Εξετάσεις που δεν πρέπει να παραλείψετε. Νέες φαρμακευτικές αγωγές. Εξελίξεις στην παροχή ινσουλίνης. Τρόπους να αποφύγετε τις σοβαρές επιπλοκές. Οδηγίες για την αντιμετώπιση περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης. Συμβουλές για την εξασφάλιση και διατήρηση του ιδανικού σας βάρους. Εύκολες, αποτελεσματικές ασκήσεις. Μεθόδους για τη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής. Τα βήματα που χρειάζονται για την αποτροπή του διαβήτη. Προτάσεις υγιεινής διατροφής.