Νώε - Κουμανταρέας, Μένης, 1931-2014 (Κέδρος, 2003)
Άραγε σαν τι μοιάζει ένα ταξίδι με την Κιβωτό στις μέρες μας; Ποιος Κατακλυσμός μπορεί να απειλεί έναν καταπιεσμένο ομοφυλόφιλο, υπάλληλο τραπέζης και πάτερ φαμίλια; Είναι τάχα ένα ταξίδι φυγής, παραίσθηση ή μήπως πράξη αυτογνωσίας; Η περιπέτεια ενός σύγχρονου ανθρώπου που τον φωνάζουν Νώε.