Εργαζόμενο αγόρι : γαλάζιο μυθιστόρημα - Διβάνη, Λένα, 1955- (Καστανιώτης, 2000)
Πώς μια υπόθεση εργασίας έγινε ένα αστείο μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον Χάρη, ένα όμορφο και κάπως αφελές αγόρι, που το'σκασε νύχτα από την Ιεράπετρα γιατί δεν ήθελε να παντρευτεί τη γεωπόνο που του προξένευε η μάνα του. Το δικό του όνειρο ήταν να γίνει ένα ανεξάρτητο εργαζόμενο αγόρι στην Αθήνα, όπου όλα επιτρέπονται. Θα μπορέσει όμως να επιβιώσει σ'αυτήν την επικίνδυνη πόλη; Θα μπορέσει να βρεί τον εαυτό του σε μια κοινωνία όπου οι νεαροί άντρες είναι συνήθως αντικείμενα πόθου - ή το πολύ πολύ καλοί σύζυγοι και τρυφεροί πατεράδες;