Γιατί Αλλάχ - Αβραμίδης, Όμηρος, 1939- (Ωκεανίδα, 2004)
OI TOYPKOKYΠPIOI OMOEΘNEIΣ TOY TON ΘEΩPOYΣAN ΠPOΔOTH. OI EΛΛHNOKYΠPIOI, ΠOY ΓIA XAPH TOYΣ ΠAPAΛIΓO NA ΣKOTΩΘEI, TON ΘEΩPOYΣAN KATAΣKOΠO. OI ΠAΛIOI TOY ΓEITONEΣ KAI ΦIΛOI, OΠOY EIXE KATAΦYΓEI KYNHΓHMENOΣ, TON AΠEPPIΠTAN. KANEIΣ ΔEN TON HΘEΛE.ΠOY EKANA ΛAΘOΣ; ANAPΩTIOTAN O XAΣAN.THN AΠANTHΣH TOY THN EΔINE MONO H EΛENH, ΠOY TON EKANE NA ΠIΣTEYEI ΠΩΣ AΞIZE NA ZEI KAI NA ΠAΛEYEI. TA ΠPAΣINOΓAΛANA MATIA THΣ, ΠOY TON KOITOYΣAN ME ΛATPEIA, TOY EΛEΓAN ΠΩΣ EKEINH ΔEN ΠIΣTEYE ΛEΞH AΠ' OΣA TOY KATAMAPTYPOYΣAN KAI HTAN ETOIMH NA ΣTAΘEI ΠΛAI TOY MEXPI TO TEΛOΣ. ΓIATI H AΛHΘINH AΓAΠH ZEI ΠEPA AΠ' OΣA XΩPIZOYN TOYΣ ANΘPΩΠOYΣ, ΠEP? AΠ? TO AIMA KAI TO MIΣOΣ, ΠEP' AΠO ΣYNOPA KAI ΠATPIΔEΣ.