Τα κριτικά κείμενα - Ζαμπέλιος, Σπυρίδων, 1815-1881 (Νεοελληνική βιβλιοθήκη / Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη, 1999)
Με πολλή συγκίνηση και πικρή αναπόληση γράφω τις γραμμές αυτές εις μνήμην του Απόστολου Σαχίνη (1918-1997), ο οποίος παρά τη σχετικά μικρή γνωριμία μας έδειχνε απέναντί μου σταθερή επιστημονική εκτίμηση και φιλικά αισθήματα. Το 1988, ως φιλολογικός επόπτης της "Νεοελληνικής Βιβλιοθήκης" του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη, μου ανέθεσε την έκδοση των Ποιημάτων του Λορέντζου Μαβίλη, η οποία και πραγματοποιήθηκε το 1990. Αργότερα ο ίδιος μου ανέθεσε την έκδοση των δύο Κριτικών κειμένων του Σπυρίδωνος Ζαμπέλιου, εκείνου για το Σολωμό και τον άλλον για τον Ιούλιο Τυπάλδο. Η έρευνά μου αυτή κράτησε αρκετό διάστημα, και το φθινόπωρο του 1997 είχαμε ορίσει να συναντηθούμε για να του παρουσιάσω το χειρόγραφό μου και να συζητήσουμε τα σχετικά - αναγγέλθηκε μάλιστα από εμέ η έκδοση του έργου για το 1998. Αλλά δυστυχώς η συνάντησή μας εκείνη δεν πραγματοποιήθηκε: ήρθε πολύ απότομα η επάρατη ασθένεια και ο αδόκητος θάνατος του ανδρός!