Διηγήματα. Τόμος δεύτερος - Ραγκαβής, Αλέξανδρος Ρίζος, 1809-1892 (Νεοελληνική βιβλιοθήκη / Ίδρυμα Κώστα και Ελένης ουράνη, 1999)
"ΟΙ ΔΥΩ ΥΙΟΙ": Εις την Ευδαίμονα Αραβίαν εζούσε τον παλαιόν καιρόν άνθρωπός τις, όστις ελέγετο και εθεωρείτο επίσης ευδαίμων καθώς ο τόπος όπου κατώκει. Του ανθρώπου τούτου τα κτήματα εξετείνοντο εις λόφους και κοιλάδας· είχεν ολόκληρα δάση αλόης και φοινικοδένδρων· αι αγέλαι του και τα ποίμνιά του εμετρούντο κατά χιλιάδας, και την Ερυθράν θάλασσαν διέσχιζον τα πλοία του, πωλούντα τα προϊόντα του εις μεμακρυσμένους τόπους, και επιστρέφοντα μετά φορτίου χρυσού και αργύρου.