Τα ποιήματα. Τόμος Β΄ - Βιζυηνός, Γεώργιος Μ., 1849-1896 (Νεοελληνική βιβλιοθήκη / Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη, 2003)
"ΤΗ ΚΥΡΙΑ... ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ": Άλλη φόρμιγξ ας ψάλλη Την Ελένην της Λήδας και ας διδάξη τα κάλλη πόσας είχον κηλίδας. Άλλη Μούσα σεμνή της Αγίας τον ζήλον κι' όπερ εύρ' ας υμνή θείον ξύλον. Σύ αρχαίων χορδών, νέος κύκνος μη θίγης κ' εγνωσμένην οδόν μην ανοίγεις. Σύ τοων πρώτων Θρακών υστερότοκος γόνος, μέλψον άσμ' ανδρικόν του αιώνος. Δύο κόσμους εν νεύμα ωκοδόμει του Πλάστου, τον μεν ζουν, τον δε πνεύμα, εκ μη όντος αφράστου.