Οι μικροί πρίγκιπες του σύμπαντος - Δημά, Κωνστάνς (Μαρτυρίες, 1998)
H συγγραφέας, παιδί Eλλήνων πολιτικών προσφύγων, που ο εμφύλιος πόλεμος (1946-1949) τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν την Eλλάδα, έζησε μια ζωή γεμάτη περιπλανήσεις και δυνατές εμπειρίες. Στο βιβλίο αυτό η Kωνστάνς Δημά προσπαθεί να προσεγγίσει τη μοίρα των παιδιών των πολιτικών προσφύγων, που μεγάλωσαν σαν ορφανοί "μικροί πρίγκιπες" -ζώντας στα εγκαταλελειμμένα ανάκτορα των ανατολικών χωρών- αναζητώντας έτσι και τη δική της ταυτότητα.