Το αρχοντικό των Σακελλαρίων : στην Κοζάνη 1670-1977 - Πασχαλίδης, Βασίλειος Β. (Νομαρχία Κοζάνης, 1999)
Ο Βασίλειος Β. Πασχαλίδης γεννήθηκε στην Κοζάνη, όπου περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Είναι Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΙΙ, αλλά ασχολείται από ετών με την Ιστορία της Κοζάνης και τη Λαογραφία. Δημοσίευσε σχετικά άρθρα του σε διάφορα περιοδικά. Σήμερα είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Κοζανιτιάν Αθηνών "Ο ΛΑΣΣΑΝΗΣ" και υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας Λυτικομακεδονικών Σωματείων Αθηνών, της οποίας χρημάτισε αντιπρόεδρος. "Είναι απολαυστική κυριολεκτικά η περιγραφή των τμημάτων αυτού του σπιτιού. Κάθε γωνιά του απεικονίζει τον πολιτισμό της εποχής του, την ακατανίκητη νοσταλγία για κάποιο δοξασμένο παρελθόν, το δέσιμό του με περιστατικά και με τη ζωή της οικογένειας που το κατοικούσε. " Μιχάλης Παπακωνσταντίνου τ. Υπουργός, Συγγραφέοις "Έχουμε κάθε λόγο να μελετήσουμε με προσοχή τα ωραία σχέδια του αρχοντικού, που δημοσιεύονται, ακόμη περισσότερο γιατί το κτίριο δεν υπάρχει πια, θύμα κι αυτό, όπως και τόσα άλλα ιστορικά νεότερα μνημεία της χώρας,, της αλλόγιστης εκμετάλλευσης, που δυστυχτός μεταπολεμικά άλωσε την πατρίδα μας και εγκληματικά κατακρεούργησε την ιστορία και τις μνήμες μας. "