Μακεδονικά γεφύρια : τοπογραφία, αρχιτεκτονική, ιστορία, λαογραφία - Τσότσος, Γεώργιος Π., 1956- (University Studio Press, 1997)
Τα παλιά πέτρινα τοξωτά γεφύρια της Μακεδονίας, αποτελούν μνημεία της λαϊκής αρχιτεκτονικής και της ιστορίας μας και συμπληρώνουν την ομορφιά του τοπίου σε γνωστές και άγνωστες γωνιές της Μακεδονικής γης. Παρουσιάζονται 122, συνολικά, πέτρινα γεφύρια της Μακεδονίας, με 200 φωτογραφίες και γεωγραφικές, αρχιτεκτονικές, ιστορικές και λαογραφικές πληροφορίες για το καθένα. Το βιβλίο φιλοδοξεί να συμβάλλει: στην έρευνα της ελληνικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και της τοπικής ιστορίας κάθε περιοχής· στην προσπάθεια για διάσωση και αξιοποίηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Μακεδονίας μας.