Οι περιπέτειες της τεμπελοχελώνας - Ψαραύτη, Λίτσα Σ., 1936- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια ;, 2003)
Τα παλιά χρόνια όλα τα ζώα ζούσαν αγαπημένα. Μόνο η χελώνα ήταν τεμπέλα και πονηρή κι έκανε του κόσμου της ζαβολιές. Γι' αυτό έβρισκε πάντα τον μπελά της και τα παθήματά της δεν είχαν τελειωμό. Έτσι εξηγείται γιατί το καβούκι της είναι γεμάτο μπαλώματα, πώς ο βασιλιάς το Λιοντάρι της κόντυνε τα πόδια και για ποιό λόγο το Φίδι ψάχνει να τη βρει και να την τιμωρήσει. Δύο όμορφα παραμύθια με πολλά μηνύματα για τα μικρά παιδιά