Επικίνδυνα παιχνίδια : μυθιστόρημα - Ψαραύτη, Λίτσα Σ., 1936- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή κύκνοι, 2003)
Η Μαρία είναι τελειόφοιτη γυμνασίου. Όλα πηγαίνουν καλά στη ζωή της ως τη μέρα που αρχίζει να κάνει παρέα με το Μάρκο, ένα αγόρι της δευτέρας λυκείου. Ο Μάρκος τη σπρώχνει στα ναρκωτικά, στα χάπια και στα "τριπάκια". Η Μαρία περνάει όλα τα στάδια του εξευτελισμού και της ταπείνωσης και φτάνει ως την κόλαση. Θα μπορέσει τελικά να γλιτώσει και να γιατρέψει τα τραύματα του κορμιού και της ψυχής της;