Το χαμόγελο της Εκάτης : μυθιστόρημα - Ψαραύτη, Λίτσα Σ., 1936- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή κύκνοι, 2003)
Ροίκος και Θεανώ... Κωνσταντίνος και Θεονίκη... Γιακουμής και Αρετή... Τέλης και Τέτη... Τέσσερις αιώνες από την ελληνική ιστορία και τέσσερα νεαρά κορίτσια που έζησαν σ' ένα νησί του Αιγαίου. Κι ένα πολύτιμο κόσμημα-σύμβολο που χάνεται και ξαναβρίσκεται με τρόπο απρόβλεπτο και μυστηριώδη. Πρόσωπα υπαρκτά και φανταστικά πλαισιώνουν τους ήρωες που μάχονται για τον έρωτα, την ελπίδα, τα όνειρα, τη ζωή... Ένα βιβλίο με την ποιότητα γραφής της γνωστής συγγραφέα το οποίο τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Νέους.