Ο λόφος με τις λιχουδιές - Ψαραύτη, Λίτσα Σ., 1936- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή μικρά σπουργιτάκια ;, 2004)
Όταν λιγόστεψαν τα ψάρια, οι γλάροι αναζήτησαν τροφή στο "λόφο με τις λιχουδιές". Τι είναι όμως ο λόφος με τις λιχουδιές και γιατί ξαναγύρισαν στο πέλαγος οι γλάροι; Η Πελαγία είναι μία όμορφη μέδουσα. Ερωτεύεται όμως τον Επινέφελο που είναι μαυρούλης και άσχημος. Οι συγγενείς και φίλοι της Πελαγίας προσπαθούν να εμποδίσουν αυτόν το γάμο μέχρις ότου ένα ξαφνικό γεγονός φέρνει αναστάτωση στο βυθό και ο Επινέφελος επεμβαίνει δυναμικά... Ένα βιβλίο με δύο ιστορίες και πολλά μηνύματα.