Ψυχικά προβλήματα στα παιδιά - Ιεροδιακόνου, Χαράλαμπος Σ. (Σειρά ψυχαναλυτικής ψυχιατρικής, 1991)
Υπερκινητικό παιδί -- Νυκτερινή ενούρηση -- Τραύλισμα --Τικς και νευρικές συνήθειες -- Βρεφομηπιακός αυτισμός Στο βιβλίο καλύπτονται τα συνηθέστερα ψυχικά προβλήματα των παιδιών και εφήβων από μια οπτική των ενδοοικογενειακών σχέσεων και της δυναμικής εξελικτικής πορείας του παιδιού και όχι μια στεγνή περιγραφή της συμπτωματολογίας. Γι’ αυτό και παρατίθενται αυτούσιες πολλές περιπτώσεις που αντανακλούν την Ελληνική πραγματικότητα. Το κείμενο καταβλήθηκε προσπάθεια να είναι κατανοητό και από μη ειδικούς στα ψυχολογικά θέματα, ώστε να βοηθηθεί ο Οικογενειακός γιατρός, ο Παιδίατρος, Ο Εκπαιδευτικός, ο Κοινωνικός Λειτουργός και όσοι έρχονται σ’ επαφή με το παιδί, με πρώτους τους Γονείς, για να προβαίνουν στους κατάλληλους χειρισμούς.