Γυαλί : τεχνολογία, διάβρωση και συντήρηση - Λαμπρόπουλος, Βασίλης Ν. (Τυποφιλία, 1995)
Το βιβλίο "Γυαλί, Τεχνολογία, Διάβρωση και Συντήρηση" αποτελεί συνέχεια των βιβλίων "Κεραμικά, Τεχνολογία, Διάβρωση και Συντήρηση" και "Πορσελάνη, Τεχνολογία, Διάβρωση και Συντήρηση". Απευθύνεται στους συναδέλφους που ασχολούνται είτε με την κατασκευή του γυαλιού είτε με τη συντήρησή του. Κατά τη διάρκεια της ύλης οι αναγνώστες μπορούν να συναντήσουν σημαντικά ιστορικά στοιχεία σχετικά με το υλικό του γυαλιού, σημαντικά στοιχεία παλαιάς και νεότερης τεχνολογίας, σημαντικά στοιχεία διάβρωσης του γυάλινου υλικού από παράγοντες του περιβάλλοντος και σημαντικά στοιχεία για τις προσπάθειες συντήρησης και αποκατάστασής του.