Πορσελάνη : τεχνολογία, διάβρωση και συντήρηση - Λαμπρόπουλος, Βασίλης Ν. (Τυποφιλία, 1993)
Το βιβλίο "Πορσελάνη: Τεχνολογία, Διάβρωση και Συντήρηση" αποτελεί συνέχεια του βιβλίου "Κεραμικά: Τεχνολογία, Διάβρωση και Συντήρηση" και απευθύνεται σε αυτούς που ασχολούνται με την Τεχνική Κατασκευής της Πορσελάνης και σε αυτούς που ασχολούνται με τη Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης. Ο λόγος για τον οποίο η Πορσελάνη αντιμετωπίσθηκε ξεχωριστά είναι οι πολλές και διάφορες ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει σαν υλικό, τόσο από πλευράς Τεχνολογίας όσο και από πλευράς Συντήρησης και θα ήμασταν ευχαριστημένοι αν καλύψει, κατά ένα ποσοστό, αυτούς τους δύο πολύ ενδιαφέροντες τομείς