Η χρήση της πλάγιας σκέψης - De Bono, Edward, 1933- (Βιβλιοθήκη μάνατζμεντ, 1992)
Ένα πρωτοποριακό βιβλίο, που με γλαφυρό και πειστικό τρόπο παρουσιάζει ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, ιδιαίτερα χρήσιμο σήμερα σ' έναν κόσμο, που τον χαρακτηρίζει η συνεχής αλλαγή. Σε αντίθεση με τη γνωστή "κατακόρυφη σκέψη", που με τον ορθόδοξο, λογικό και χωρίς φαντασία τρόπο οδηγεί μέσα από σίγουρους δρόμους στη σωστή λύση, η "πλάγια σκέψη" αξιοποιεί τη φαντασία, τους δημιουργικούς συνειρμούς και την ευκαιριακή εφευρετικότητα του ανθρώπινου νου. Το καλογραμμένο αυτό βιβλίο είναι πολύτιμο βοήθημα για όλους εκείνους που φιλοδοξούν να ξεπεράσουν τις δυνατότητες της κατακόρυφης σκέψης για την αντιμετώπιση καταστάσεων και την επίλυση προβλημάτων. Είναι βέβαιο πως η πλάγια σκέψη δεν αυξάνει μόνο τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα του ατόμου, αλλά το βοηθά στην ανάπτυξη της πρωτοβουλίας και της αυτοπεποίθησής του.