Η πρόβα του νυφικού : μυθιστόρημα - Γιαννακοπούλου, Ντόρα (Καστανιώτης, 1995)
1939. Εκείνος -ο επικίνδυνος Εκείνος- προχωρούσε... προχωρούσε... Το '39 θα 'φερνε το '40. Αλλά στην επαρχιακή πόλη άλλα πράγματα, πολύ πιο ανήσυχα κι ενδιαφέροντα, αφορούσαν κάποιες αστικές οικογένειες. Όλα έδειχναν τέλεια. Ακόμα και η πρόβα του νυφικού. Κι όμως... Η πέραν του κόσμου τούτου, όπως έλεγαν την Ευανθούλα, ήξερε πολύ περισσότερα απ' αυτά που φανέρωναν οι λιγοστές της κουβέντες...