Τατιάνα και Αλεξάντερ - Simons, Paullina, 1963- (Ωκεανίδα, 2003)
Μια υπέροχη ιστορία αγάπης, συνέχεια του μυθιστορήματος Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης, που μεταφέρει τον αναγνώστη στην Ευρώπη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Αλεξάντερ, αξιωματικός του Κόκκινου Στρατού, βαριά τραυματισμένος σ' ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, περιμένει να τον συλλάβει η σοβιετική μυστική αστυνομία. Ξέρει ότι ο ίδιος δεν μπορεί να σωθεί, αλλά είναι αποφασισμένος να σώσει την έγκυο γυναίκα του, την Τατιάνα. Για να το πετύχει αυτό, σκηνοθετεί το θάνατό του, και η Τατιάνα, βουτηγμένη στο πένθος, δραπετεύει. Αλλά τη φλόγα της αγάπης τους δεν μπορεί να τη σβήσει ούτε η λαίλαπα του πολέμου, και ο Αλεξάντερ, μέσα από δραματικές περιπέτειες, ψάχνει να ξαναβρεί την αγαπημένη του.