Νουρμπανού - Thibaux, Jean-Michel (Ωκεανίδα, 2003)
Η Τσετσίλια, κόρη ενός πλούσιου Βενετού εμπόρου, είναι μόλις 14 ετών όταν ο πατέρας της την παραδίδει σε μια φιλόδοξη αριστοκράτισσα. Στο παλάτσο της η κοπέλα μαθαίνει να φτιάχνει θανατηφόρα δηλητήρια και μελετάει την τουρκική και εβραϊκή γλώσσα. Για πού και για ποιόν την προορίζουν; Είναι η αρχή μιας σειράς από περιπέτειες που θα τη φέρουν τελικά στο Τοπκαπί, σκλάβα της παντοδύναμης σουλτάνας Χιουρέμ, δεύτερης συζύγου του Σουλεϊμάν...