Αρτέμης Φάουλ. - Colfer, Eoin, 1965- (Ψυχογιός, 2002)
Ο Αρτέμης Φάουλ σε νέες περιπέτειες! Αυτή τη φορά, η Αρκτική είναι το γήπεδο όπου ο ιδιοφυής νεαρός ξεδιπλώνει τα φτερά του και κατορθώνει τα ακατόρθωτα. Πρέπει με κάθε τρόπο να πετύχει γιατί το τίμημα είναι μεγάλο. Λαμβάνει ένα μήνυμα που τον πληροφορεί ότι η ρωσική Μαφία έχει απαγάγει τον πατέρα του και απαιτεί ένα τεράστιο ποσό για λύτρα. Μόνο ένα θαύμα μπορεί να τον σώσει. Ίσως είναι ώρα για τον Αρτέμη να ζητήσει βοήθεια από μυστηριώδεις υπάρξεις ενός άλλου κόσμου... Περισσότερο και από το πρώτο βιβλίο του Αρτέμη Φάουλ, τούτο δω έχει πλοκή καταιγιστική, έχει περιπέτεια και δράση, συνεχείς ανατροπές και αγωνία.