Θεοδώρα : η Αυτοκράτειρα της Ανατολής - Rachet, Guy (Ιστορικό μυθιστόρημα, 2003)
Η μοίρα της Θεοδώρας υπήρξε από τις πιο θαυμαστές! Κόρη μιας πρώην εταίρας και, επισήμως, ενός φύλακα αρκούδων του Βυζαντινού Ιπποδρόμου, θα γίνει, νυμφευόμενη τον Ιουστινιανό, αυτοκράτειρα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας...