Το ημερολόγιο ενός μάγου - Coelho, Paulo, 1947- (Ξένη λογοτεχνία, 2000)
Πάνε δέκα χρόνια από τότε που μπήκα σένα σπιτάκι, στο Σεν-Ζαν-Πιε-Ντε-Πορ, σίγουρος πως έχανα το χρόνο μου, Εκείνη την εποχή η πνευματική μου αναζήτηση συνδεόταν με την ιδέα πώς υπήρχαν μυστικά, μυστηριώδες δρόμοι, άνθρωποι ικανοί να καταλάβουν και να ελέγξουν πράματα απαγορευμένα στην πλειονότητα των θνητών.