Το ιδεόγραμμα του έρωτα - Πετρόπουλος, Γιάννης 1962-
Ένα προσφυγικό χωριό στο διάβα του χρόνου. Πέντε τραγικές ιστορίες, όλες συνδεδεμένες με το Kayniak, τη μυστηριώδη στοά που εφοδιάζει το χωριό με νερό, αλλά και με παράξενα γεγονότα, νεράιδες και ξωτικά, όπως πίστευαν οι κάτοικοι. Το περίεργο ιδεόγραμμα στην είσοδο της στοάς, με το πέρασμα των χρόνων συνδέεται με το θάνατο. Οι τραγικές και περίεργες ιστορίες, σε διαφορετικές εποχές η καθεμία, μας δίνουν το στίγμα της αδυναμίας του ανθρώπου να προβλέψει τα μέλλοντα. Παράλληλα, όμως, βλέπουμε τους ήρωες, να προκαλούν τη μοίρα τους και να μην μπορούν να αποφύγουν το μοιραίο τέλος.