Ο άρχοντας των δύο κόσμων. - Pullman, Philip, 1946- (Η τριλογία του κόσμου, 2003)
Η Σκόνη, το Αληθειόμετρο, οι μάγισσες που πετούν πάνω σε κλαδιά από έλατο των νεφών, όλα μας είναι γνώριμα από το πρώτο βιβλίο της απίστευτης τριλογίας που μας προσφέρει ο Φίλιπ Πούλμαν. Σ'εαυτό το δεύτερο βιβλίο, ακόμα πιο σημαντικό και αξιόλογο, κάνουν την εμφάνισή τους τα Φαντάσματα. Όπου Φαντάσματα δεν είναι τίποτε άλλο από τα βάσανα που κουβαλάμε μέσα μας. Πρόλογος: Μάνος Κοντολέων