Αρτέμης Φάουλ. - Colfer, Eoin, 1965- (Ψυχογιός, 2003)
Μόνο εκείνος μπορεί να σπάσει τον κώδικα. Είναι, όμως, έτοιμος να πληρώσει το τίμημα; Νομίζατε ότι θ' αρκούσε στον Αρτέμη να σώσει τον πατέρα του από τα χέρια της ρωσικής Μαφίας; Όχι βέβαια! Χρησιμοποιώντας την κλεμμένη τεχνολογία των ξωτικών, ο Αρτέμης Φάουλ θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο μεγαλεπήβολο, ένα σχέδιο που δεν το βάζει ο νους του ανθρώπου ούτε των ξωτικών! Κι αν κάτι πάει στραβά, υπάρχει και ο Μπάτλερ... ή μήπως όχι;